Oljer

Oljer – en nødvendighet til bilen din

Alle bilmotorer trenger olje og innimellom må oljen byttes. Oljer brytes nemlig ned og da gir den ikke samme gode beskyttelse. Oljen kan også ødelegges av både vann, støv, urenheter og syre og selv om oljefilteret renser ut en del, må det altså ny olje til en gang i blant. Det vil si rundt en gang årlig. Følger du ikke opp dette kan motoren bli skadet, og det kan bli en dyr affære. Langt dyrere enn å skifte olje. Det kan lønne seg å skifte etter spesielle intervaller, så er du sikker på at motor og olje fungerer som det skal. Det anbefales også at du sjekker nivået på oljen en gang per uke. Hvor mye olje bilen din trenger avhenger av ulike faktorer som hvor mye bil du kjører og hvordan du kjører samt hvilken bilmodell du har.

Når du skal fylle på oljer er det viktig å bruke en variant som passer til din bil. Har bilen din partikkelfilter vil noen av oljene som finnes på markedet kunne ødelegge bilen din. Det er derfor viktig å ikke kjøpe det billigste merket, men finne den utgaven som passer best. Å fylle på med feil olje kan i verste fall føre til at filteret må skiftes og det kan være en dyr affære.

Mange ulike oljer og det er viktig å velge riktig

Når det er på tide med et oljeskift på bilen din kan det være lurt å sjekke håndboken fr å se hva bien din skal ha. Har du en nyere bil er sjansene store for at du skal fylle på med helsyntetisk olje, og har du en eldre modell skal du mest sannsynlig helle på mineralolje. Det finnes også delsyntetisk olje. På grunn av kulden her hjemme vil du også trenge enn tykkere oljer enn de som kjører rundt i varmere strøk. Du bruker peilepinnen for å sjekke oljenivået og det kan være lurt å bruke en trakt når du etterfyller. Så unngår du mest mulig søl. Skulle du oppleve at oljelampen begynner å lyse er det viktig å kjøre inn til siden og stanse bilen. Det kan være mange grunner til at lampen lyser, som feil på sensoren som måler oljetrykket, blokkering i systemet eller en feil på selve pumpen. Uansett er det viktig at du får stanset bilen og slått av motoren, slik at du slipper store skader. Oljer til bilen din kjøper du enkelt og lettvint hos Tirendo.no. Der får du, i tillegg til lave priser, også gratis frakt helt hjem til deg.

Nyhetsbrev

Bli den første til å få vite om nye produkter, eksklusive tilbud og kampanjer. Meld deg på nyhetsbrevet til Tirendo.no nå, og få
5 euro rabatt på ditt neste kjøp av dekk.

Minimum bestillingsverdi 150 euro, kun gyldig en gang.

Vi bruker cookies. Ved å bruke nettsiden sier du ja til deres anvendelse.
OK