Lettmetallfelger / Alufelger

I denne seksjonen kan du sjekke vårt stort utvalg av Lettmetallfelger for alle dagens bilene, SUVer, Offroad og lett lastebiler skruer, hjulkapsler og sentreringsringer.

Leveringen tar omtrent 3 arbeisdager. Vi setter stor pris på å tilby deg den beste mulig service og i tilfellet varebeholdningen er på underskudd skal du bli informert umiddelbart.

Velg kjøretøymodell

Merke:
Modell:
Byggår / Type:
Serie / variant:

Ønsker du å ha stilige detaljer på bilen din, velg utmerkede lettmetallfelger.

Mange folk leter etter billige og solide felger. De tror at alle er det same og at der ikke finns noe forskjell mellom dem. En felg kan komme i både stål og aluminium. Først og fremst har stålfelger og lettmetallfelger har store forskjeller i vekt og kost. Stålhjul er tyngre, noe som gjør dem mindre vinglete. Lettmetallfelger er lettere og har tykkere deler som ikke bøyer så mye. Dagens felger er spesialtilpasset blant annet bilens vekt. Det er derfor viktig at du får en kraftig nok felg til å tåle bilens belastning. En felg skal i tillegg også sørge for kjørekomfort. Urunde felger gir vibrasjoner i rattet ved bestemte hastigheter. En urund felg gir for eksempel store vibrasjoner i 80 km/t.

Felger som er både penne og tøffe for kjøretøyet ditt!

En felg i aluminium, er normalt overflatebehandlet. Dermed er en felg i aluminium beskyttet bedre mot korrosjon som følge av veisalt, sjøluft og høyt ozontall. Det anbefales ikke at felger med flere farger eller spesiallakk benyttes om vinteren, da nettopp veisalt, slaps og harde vinterforhold er en stor påkjenning på dette. En felg i aluminium er dessuten utformet for å gi bedre ventilasjon av bremser som betyr mindre slitasje og varmeutvikling i dekket og derfor mindre dekkslitasje.

Dessuten gir smale felger best komfort, men redusert manøvreringsdyktighet. Selv om de brede felger gir bedre manøvreringsdyktighet på bekostning av komforten. Likevel er lettmetallfelger produsert for mildere temperaturer, og er lettere i vekt med raskere akselerasjonshastighet, da rotasjonsmassen reduseres på grunn av mindre vekt, og de blir raskt brakede. Det som er interessert å påminne er at aluminiums felger er i stor grad korrosjonsbestandige, men utsatt for galvanisk korrosjon. De er tilgjengelige i attraktive bare-metall overflater og deres anti rust egenskaper gjør at de ikke har behov for maling. Dessverre de er ikke lett å reparere, men reparasjon er billigere enn erstatning. De er populære for å manipulere håndtering og oppheng, samt betegne luksus eller rikdom og de brukes også til kosmetiske formål, og for racerbiler.

Stålfelger er sannsynligvis enklere å rengjøre og vedlikeholde om vinteren. På den andre siden er lettmetall felg lettere på grunn av de er laget av et lettere materiale som for eksempel aluminium- noe som vil gi mer drivstoff økonomisk kjøring. Før man bestemmer seg for om du vil ha lettmetallfelger eller stålfelger, er det greit å vite litt om forskjellene som større vekt hos stålfelger og ikke så fint utseende. Det som er merkelig er at aluminiums felger har også problem med rust, men stålfelger er enda verre. Likevel gir lavere hjulvekt – lavere støynivå.

Felger på nett

Uansett hva du velger må du huske å stelle pent med dine nye felger. Vask dem med en mild såpe etter hver sesong, så varer de lengre. Tirendo.no gir deg stort utvalg av felger for både biler og lastebiler. Vi har rask levering tid og felger selges til konkurransedyktige, lave priser, og gratis frakt følger alltid med på handelen. Skulle du mot formodning ha bestilt feil, kan vi betrygge deg med at vi også gir deg 14 dagers returrett på hele kjøpet ditt. Vennligst sjekk vårt enestående utvalg hos Tirendo.no.

Nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet nå og få alltid de siste nyhetene og beste tilbudene rett i din e-postadresse.